Rekisteriseloste

Anna Kähkönen, Suomen freelance-journalistit ry Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen

1. Rekisterinpitäjä

Suomen freelance-journalistit ry Hietalahdenkatu 2 b 22 00180 Helsinki

2. Rekisteriasioita hoitaa

Suomen freelance-journalistit ry Hietalahdenkatu 2 b 22 00180 Helsinki Sähköposti: yhdistys@freet.fi

3. Rekisterin nimi

Freeluettelo

4. Henkilötietojen käyttötarkoitus

Rekisteriä käytetään ensisijaisesti vapaiden journalistien työn tarjoamiseen ja taitojen esittelemiseen journalistisen työn asiakkaille, ostajille. Rekisteriä ei käytetä tuotteiden tai palvelujen suoramarkkinointiin.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin tallennetaan ne tiedot, jotka käyttäjä on ilmoittanut luodessaan itselleen käyttäjätilin palveluun. Pakollisia rekisteröitymistietoja ovat käyttäjän sisäänkirjautumistunnus (pakollisena henkilön oikea nimi) ja käyttäjän hallinnassa oleva sähköpostiosoite. Rekisteriin tallentuvat myös ne asetustiedot ja salasana, jotka käyttäjä tallentaa itse sen jälkeen, kun hän on kirjautunut tunnuksen aktivoiduttua palveluun. Käyttäjän henkilöllisyys varmennetaan Suomen Journalistiliiton jäsenrekisteristä, mutta muilta osin käyttäjien palveluun täyttämät tiedot voivat voivat olla puutteellisia tai virheellisiä.

6. Tietojen luovutus

Käyttäjärekisterin tietoja ei luovuteta ulkopuolisille muutoin kuin käyttäjän itse julkaistavaksi ilmoitamien tietojen osalta. Freeluettelo varaa kuitenkin oikeuden luovuttaa käyttäjää koskevia tietoja viranomaisten käyttöön, mikäli käyttäjä on toiminut lain ja hyvän tavan vastaisesti. Tietoja ei luovuteta EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

7. Tarkastus- ja poisto-oikeus

Käyttäjällä on oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot, muuttaa niitä tai pyytää poistamaan tiedot rekisteristä kokonaan. Käyttäjällä on mahdollisuus tehdä muutokset palvelussa.

8. Rekisterin suojaus

Rekisteriä käsittelevillä on Freeluettelon vastaavan päätoimittajan myöntämä henkilökohtainen ylläpito- ja käyttöoikeus. Henkilökohtaisen käyttäjäntunnuksen ja salasanan perusteella pystytään todentamaan kaikki järjestelmään kirjautumiset. Järjestelmä on suojattu palomuurilla ulkopuolelta tulevia yhteydenottoja vastaan. Pääsy toimitilaan, jossa rekisteritiedot sijaitsevat edellyttää asianmukaista kulkukorttia. Julkaisujärjestelmä: Drupal