Käyttäjän mirva.lempiainen kuva

Mirva Lempiäinen toimittaja, Guadeloupe

Matkajuttuja ja muita reportaaseja mm. Karibialta ja New Yorkista

Yhteystiedot

Sähköposti: Lähetä viesti, mirva05@gmail.com

Kuvaus

Olen vuosia työkokemusta omaava matkatoimittaja, erikoistunut juttuihin Karibialta ja New Yorkista. Kirjoitan suomeksi ja englanniksi.

Pidin aikaisemmin toimittajana päämajaani New Yorkissa, nyt erikoistumisalaani on Karibia ja siellä Guadeloupen saari josta olen kirjoittanut opaskirjan, "The Quick Gwada Guide." Käyn toki New Yorkissa edelleen usein, ja matkatoimittajana vietän myös paljon aikaa tien päällä. Jos tarvitset juttuja Karibian alueelta tai New Yorkista, ota ihmeessä yhteyttä.

Valmistuin New Yorkissa maisteriksi vuonna 2009 (City University of New York Graduate School of Journalism). Opiskelu auttoi luomaan vankat suhteet amerikkalaiseen mediaan ja yhteiskuntaan. Suuntauduin CUNY:ssa ulkomaantoimittajan opintoihin (International Reporting).

Erikoisalaani ovat matka-, muoti-, kulttuuri-, viihde- ja ilmiöjutut, mutta kiireiset uutisjutut ja muunkinlaiset artikkelit luonnistuvat. Sandy-hurrikaanin ruoskiessa New Yorkia raportoin Helsingin Sanomille tapahtumista. Viime vuosina olen erikoistunut julkkishaastatteluihin. Guadeloupelta olen kirjoittanut englanninkielisen sähköisen matkaoppaan, The Quick Gwada Guide, jota myyn matkailijoille blogini kautta (Guadeloupeguide.com).

Kirjoitan sujuvasti sekä suomeksi että englanniksi. Kotimaisen median lisäksi juttujani on julkaistu Yhdysvalloissa, Australiassa ja Saksassa.

Matkatoimittajana olen paljon reissussa. Olen vieraillut noin 80 maassa kuudella eri mantereella ja kirjoittanut juttuja maailman unohdetuista kolkista Afrikasta Latinalaiseen Amerikkaan ja Aasiaan. Otan usein itse juttuihini kuvat ja olen tehnyt myös videoreportaaseja.

Kuvaus kielellä englanti

Portfolio

Toimeksiantajat:
amNew York, Audubon Magazine, Blue Wings, Cosmopolitan, Ellit.fi, Expatrium, Head Office Finland, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Matkalehti, Matkaopaslehti, Mondo, Nyt-liite, Opettaja-lehti, Otavamedia, Passblue.com, Plaza.fi, SchoolApply.com, Style in Progress, Sydän-lehti, Telma, Theinterdependent.com, Turun Sanomat, yritysjulkaisut