Käyttäjän paivi.kapiainen.heiskanen kuva

Päivi Kapiainen-Heiskanen toimittaja, kuvaaja, ohjaaja, tuottaja, valokuvaaja, Mikkeli / työskentelen myös Helsingistä käsin

"Jalkautuvaa journalismia eri kanaviin" kuvaa tekemistäni. Viime vuosina on valmistunut myös kaksi dokumenttielokuvaa.

Yhteystiedot

Sähköposti: Lähetä viesti

Kuvaus

Vuosien varrella minusta on kuoriutunut moniosaaja, joka tekee sisältöjä eri kanaviin. Vain taiton ja kuvien editoinnin jätän suosiolla muille.

Teen juttuja lehtiin ja verkkoon. Valokuvaan yleensä omat juttuni, mutta en editoi kuvia. Kuvaan järjestelmäkamerani myös kuvituskuvaa videoita varten.

Tammikuussa 2016 sai ensi-iltansa käsikirjoittamani ja ohjaamani puheenvuorodokumentti Porot kuuluvat tuulelle, jossa Käsivarren paliskunnan porosaamelaiset kertovat elämänmuotoonsa kohdistuvista uhkista. Dokumenttia on esitetty useilla kotimaisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla sekä muissa tapahtumissa. Dokumentti syntyi osana Koneen Säätiön rahoittamaa Saisiko olla ympäristökonfliktisoppaa? -hanketta (http://www.ymparistokonfliktisovittelu.fi)

Dokumenttielokuvani Kun koulu vapautui vankilasta kertoo Halmeniemen Vapaasta Kyläkoulusta kouluaktivistien näkökulmasta. Huhtikuussa 2017 ensi-iltansa saanut tunnin kestävä dokumenttielokuva on tekstitetty myös englanniksi.

Tein 2000-luvun vaihteessa 12 tv-ohjelmaa Yle Teemalle, osan yhdessä Ylen ulkotuotantoryhmän kanssa eri puolilla maata. Tv-ohjelmien aiheet liittyivät kulttuuriin, tutkimukseen ja verkko-opetukseen. Olen myös toimittanut lyhyitä videoita Mikkelin ammattikorkeakoulun alaisuudessa nykyään toimivalle Pienyrityskeskukselle.

Vuosina 1996-98 tuotin Internetix-oppimisympäristön sisältöjä mm. yhteistyössä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa.

Keväällä 1998 perustettiin Osuuskunta Mikkelin Mediaali ja Nettiradio Mikaeli aloitti toimintansa.

Radiotoimittajana työskentelin 80-90 -lukujen vaihteessa vuosikausia Ylellä muun muassa Kouvolassa, Tampereella ja Mikkelissä.

Printtiin ja nettiin olen tehnyt freelance-toimittajana vuosikymmenen ajan juttuja muun muassa t&k-teemoista, luovista aloista, kansainvälistymisestä, pk-seudun startup-yrityksistä, luomu- ja lähiruokayrityksistä eri puolilla maata, tunnettujen kotimaisten brändien historiasta ja verkkomainonnan lieveilmiöistä. Tunnen verkko-opetuksen maailmaa laajasti.

Aiemmin myös vedin koulutuksia osuuskuntayrittäjyydestä, tekijänoikeuksista ja toimittajan työstä eri kohderyhmille. Olen kouluttanut myös Pietarissa ja konsultoinut tv-tuotantosarjan hankintaprosessia Virossa. Keväällä 2017 koulutin viikon Afganistanissa naistoimittajille mm. somen käyttöä oman työn markkinoinnissa.

Liikun laajalla säteellä kotimaassa ja kaukomailla. Kirjoitan kollegoiden kanssa Reissunaisia-matkablogia.

Minulla on YTM:n paperit Tampereelta ja diplomikielenkääntäjän tutkinto Kouvolasta (englanti, saksa). Radiotoimittajan hommien ja monisisältöhankkeiden välissä oli 90-luvun alun lamavuodet kansainvälistämässä MAMK:ia. Erikoisimpia opetuskeikkojani lienee, kun opetin 90-luvun alussa yhdelle somali-kiintiöpakolaisryhmälle viisi kuukautta viisi tuntia päivässä suomen kieltä ja kulttuuria.

Kuvaus kielellä englanti